BREAKFAST@GOETHE

Aamiaistarjoilu.

Torstai 12.3.20 klo 9:30-11:30 Goethe-Institutin tiloissa (Salomonkatu 5 B, Helsinki).

Haluaisimme kutsua teidät Goethe-Institutin kieliosaston ensimmäiseen breakfast@goethe tapahtumaan. Vierailijamme Aix-Marseillen yliopiston tutkija ja professori Sandrine Eschenauer ja Helsingin yliopiston Afrikan tutkimuksen professori Friederike Lüpke keskustelevat monikielisyydestä ja erilaisista lähestymistavoista vieraskielisten lasten integroimiseen kielenopetuksessa.

Sandrine Eschenauer työ- ja tutkimusalaa on vieraiden kielten didaktiikka. Hänellä on käytännön kokemusta niin ala-asteen, keskiasteen kuin yliopistonkin opetuksesta. Häntä kiinnostaa erityisesti taiteen ja kielen välinen yhteys ja hänen tutkimuksensa painopiste on teatterimaailmasta tuttu translanguaging -menetelmä, jolla voidaan tukea kieltenopetusta monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

Friedrike Lüpke työskentelee Afrikan tutkimuksen professorina Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksen painopisteenä on maaseudun monikielisyys Länsi-Afrikassa. Hän käsittelee tutkimuksissaan monikielistä viestintää, afrikkalaisia kieli- ja kasvatuskonsepteja sekä opetusmetodeja. Hänen tutkimuksensa painottuu alueellisesti Maliin, Guineaan ja Senegaliin sekä afrikkalaiseen diasporaan Euroopassa. ”

breakfast@goethe on tapahtumasarja, jossa Goethe-Institutin kutsuvieraat tapaavat suomalaisia asiantuntijoita vaihtaakseen mielipiteitä ajankohtaisista aiheista herkullisen aamiaisen ääressä. Tapahtuma on osa Satakielikuukautta – Multilingual Month, jota vietetään 21.2.-21.3.

breakfast@goethe järjestetään torstaina 12.3. klo 9:30-11:30 Goethe-Institutin tiloissa (Salomonkatu 5 B, Helsinki).

Ilmoitathan tulostasi ja mahdollisesta erikoisruokavaliostasi lähettämällä s-postin otsikolla „Empathie“ tiistaihin 10.3. mennessä: anmeldungen.sprache.helsinki@goethe.de. Osallistujamäärä on rajallinen.

Tervetuloa!

Scroll to Top
Skip to content