Satakielikuukausi käynnistyy vuosittain 21. helmikuuta ja on kaikille avoin tapahtumakokonaisuus. Mukaan ilmoitettuja tapahtumia ja hankkeita yhdistää se, että ne tavalla tai toisella huomioivat kielellisen moninaisuuden ja äidinkielen merkityksen.
Kirjastot voivat osallistua esimerkiksi antamalla aiheeseen liittyviä lukuvinkkejä, järjestämällä aineistonäyttelyitä ja pitämällä monikielisiä satutuokioita. Museot voivat järjestää erikielisiä työpajoja, opastettuja kierroksia tai keskustelutilaisuuksia.
Koulut voivat osallistua teemapäivin, näyttelyin, kutsumalla monikielisyyden asiantuntijoita puhumaan tai erilaisten työpajojen tai ryhmätöiden kautta. Muutkin kulttuuritoimijat ovat tervetulleita osallistumaan vastaavanlaisella ohjelmalla.
Satakielikuukausi toteutetaan siihen osallistuvien organisaatioiden ja tekijöiden omalla rahoituksella. Järjestävä taho vastaa omasta tiedotuksestaan ja ilmoittaa tapahtuman julkaistavaksi sivuston www.satakielikuukausi.fi kautta.
Vinkkejä kuinka kirjastot voivat osallistua, on koottu kirjastot.fi-sivustolle uutiseen, joka pohjautuu 1.11.2023 järjestettyyn etäkahvitilaisuuteen.
Voit osallistua myös jakamalla monikielisyyteen liittyvää aineistoa, kuvia, tekstejä tai pohdintoja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #Satakielikuukausi #monikielisyys ja Facebook-sivuilla www.facebook.com/satakielikuukausi
Ilmoita tapahtuma
Ohje järjestäjille:
- Tapahtuman tai ohjelmakokonaisuuden nimi, ajankohta ja paikka.
- Tapahtuman järjestävä taho.
- Linkki tapahtumasivulle.
- Tapahtuman kielet ja/tai suhde monikielisyyteen.
- Kuvaus lyhyesti tiedotusta varten.
- Kuva tai valokuva, vaaka, 1200 x 830 pikseliä, tiedostokoko 200-300 kt ja muoto png tai jpg.
- Kuvalla oltava alt-teksti saavutettavuuden takia.
- Kuvaajan nimi mainittava.
Logot
Satakielikuukausi-logoja voi käyttää vapaasti.
Lehdistötiedote
TIEDOTE / PRESSMEDDELANDE / PRESS RELEASE 21.2.2024
Satakielikuukauden 10. juhlavuosi on käynnistynyt
Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna kymmenettä kertaa.
Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2024 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasismin vastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2024. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta.
Satakielikuukauden ohjelma on monipuolinen kattaus esitelmiä, keskusteluja, satutunteja, näyttelyitä ja työpajoja. Tapahtumat tuovat taiteen ja kulttuurin kautta esiin monikielisyyden rikkautta, tutkivat kielen kautta rakentuvaa identiteettiä ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille yli kielirajojen. Satakielikuukauden verkkosivuilla ja Satakielikuukauden Facebookissa julkaistaan poimintoja teemakuukauden tapahtumista.
Näyttelyitä, lukuhetkiä ja muita tapahtumia järjestetään eri paikkakunnilla ympäri Suomea pääkaupunkiseudulta Turkuun ja Kemijärvelle asti. Lisäksi etäohjelmaan voi osallistua vaikkapa kotona, koulussa tai päiväkodissa seuraamalla tapahtumia suoratoistona tai tallenteilta.
Satakielikuukautta koordinoi Monikielinen kirjasto yhdessä Kulttuuria kaikille –palvelun kanssa. Festivaalia on vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.
Tule mukaan monikieliseen juhlahumuun!
Voit osallistua myös jakamalla monikielisyyteen liittyvää aineistoa, kuvia, tekstejä tai pohdintoja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #SatakieliKuukausi #FlerspråkighetsMånaden #MultilingualMonth #Flerspråkighet #monikielisyys.
Lisätiedot
Ohjelma, blogit ja tietoa Satakielikuukausi -verkkosivuilla.
Satakielikuukauden facebook-sivu.
Monikielinen kirjasto monikielinen.kirjasto@hel.fi.
Award programs
Events
Press & Media
For inquiries about lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut elit tellus, luctus nec.
Reprints
For inquiries about lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut elit tellus, luctus nec.